Vinylhandskar

Handla billigare vinylhandskar hos Kontorsmax

Vinylhandskar är handskar som är gjorda av vinyl, ett plastmaterial som är ftalat- och latexfritt och innehåller inga cancerframkallande, mutagena eller giftiga ämnen. De är lämpliga att använda för att hålla extra god handhygien och är perfekta vid städning, målning etc. Vinylhandskar är godkända för livsmedelshantering men rekommenderas inte vid väldigt feta livsmedel som exempelvis fet fisk, ost och färs.

Vinylhandskar är lämpliga att använda i många branscher som kräver handskar för engångsbruk. De är godkända för livsmedelshantering och är perfekta vid städning, målning etc. De används också inom sjukvården och tandvården. 

Vad är skillnaden på vinylhandskar och t.ex nitrilhandskar?

Vinylhandskar är gjorda av PVC-plast och är ftalat- och latexfria. De ger ett bra skydd mot virus och bakterier men är inte lika hållbara som nitrilhandskar. Nitrilhandskar är gjorda av ett syntetiskt gummi som är mer hållbart än latex och vinyl. De är också mer resistenta mot kemikalier och håller längre än vinylhandskar. Nitrilhandskar är också mjukare och mer flexibla än vinylhandskar och ger en bättre passform. Kontorsmax säljer givetvis också nitrilhandskar och dessa kan du beställa här.